X

Cort impulsa un pla per millorar la qualitat d’aigua de l’aixeta

Construiran una planta d'ultrafiltració a Son Tugores per millorar el gust i l'aprofitament d'aigua de les fonts naturals

11/10/2019

Cort impulsa un pla per millorar la qualitat d’aigua de l’aixeta

Cort vol que els ciutadans beguin aigua del grifó. I per aconseguir-ho, construirà una planta d’ultrafiltració que millorarà el gust, la qualitat i l’aprofitament de l’aigua que prové de les fonts naturals. L’objectiu és reduir el consum d’aigua embotellada, que a Palma és de 117 botelles de litre i mig per persona i any.

La nova planta d’ultrafiltració es construirà a les instal·lacions de Son Tugores i tractarà l’aigua que prové de les fonts de la Vila, en Baster i Mestre Pere. Des de Cort han explicat que l’objectiu és millorar la qualitat i el gust de l’aigua que arriba a les llars perquè els ciutadans en beguin. A més, també es millorarà l’aprofitament de l’aigua: fins ara se’n tudava un 45 per cent i ara n’aprofitaran el 94 per cent.

Segons l’Ajuntament de Palma, amb aquesta planta d’ultrafiltració l’aigua serà menys clorada, menys tèrbola i tendrà una mineralització més dèbil. La idea és que els ciutadans deixin de comprar aigua embotellada, per reduir residus i afavorir l’estalvi de les famílies. Actualment cada habitant de Palma consumeix 117 botelles d’aigua de litre i mig cada any.

El projecte ja està adjudicat. Té un pressupost de 5 milions i mig d’euros i la planta entrarà en funcionament el juny del 2021.

11/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris