X

La sentència del procés i la mobilització des de les trinxeres de les xarxes socials

Ordenen respondre amb desobediència: buidar les aules, tallar carrers i bloquejar la T1 de l'aeroport de Barcelona

14/10/2019

La sentència del procés i la mobilització des de les trinxeres de les xarxes socials

Múltiples talls de carrers i avingudes de Barcelona en protesta per la sentència de l'1 d'octubre. /EFE

Com altres vegades, la mobilització als carrers s’organitza des de les trinxeres de les xarxes socials. Ja va passar l’11M, que també va canviar la manera d’explicar les coses i fer periodisme de carrer, multimèdia i transmèdia. Les revoltes populars es couen, sobretot, a Telegram i WhatsApp. Twitter sempre fa d’altaveu. En aquests espais, avui ordenen buidar les aules, tallar carrers i respondre amb desobedièncian a la sentència del procés, que contempla penes de fins a 13 anys per sedició contra els líders independentistes de Catalunya.

El grup Tsunami Democràtic (t.me/tsunamid), amb més de 100.000 persones subscrites, avisava el vespre abans de l’anunci del Tribunal Suprem (TS): “Prepara provisions, roba per la pluja i descansa”. Diuen, en aquest grup, que just acaba de començar “un cicle de desobediència civil no violenta on el poder rau en la força de la gent”. L’avís de darrera hora diu així: “Objectiu: aturar l’activitat de l’Aeroport de Barcelona. Tots els mitjans de transport per anar-hi són vàlids”. Fins i tot, han repartit centenars de bitllets per a vols que surten de Barcelona. Volen bloquejar l’operativitat de tota la T1. Antiavalots dels Mossos han custodiat aquest matí les portes d’entrada a la zona d’arribades i la policia, al final, ha tallat tots els accessos a l’aeroport després de la crida del Tsunami Democràtic.

El grup oficial de l’Òmnium Cultural (t.me/omnium i www.omnium.cat/util/whatsapp) també surt al carrer “per rebutjar la condemna de 100 anys de presó als nostres líders socials i polítics”. Des d’ara criden a omplir Barcelona i, a les 20 h, les “places i carrers de tot el país”. La coordinació d’accions, en aquest cas, és imprescindible per ajuntar forces. “És molt important que continuïs connectat a aquest canal perquè anunciarem noves mobilitzacions pacífiques en les pròximes hores”, repeteixen al final de cada anunci.

L’Assemblea Nacional Catalana (t.me/assemblea) també crida a la mobilització a la plaça de Catalunya de Barcelona, on a hores d’ara, plena de gom a gom, ja conflueixen diferents protestes.

Les xarxes dels Comitès de la Defensa de la República (t.me/CDR_Catalunya) ja són “tot un poble disposat a desobeir”. Parlen d’una “revolta popular”, perquè “és l’hora d’alçar-nos contra el feixisme autoritari de l’estat espanyol i els seus còmplices”.

Les Illes Balears també tenen els seus propis canals. El grup Moviments socials Mallorca (t.me/movimentssocialsmallorca) crida també a la mobilització i convoca concentracions de rebuig a la sentència del TS a Palma, Inca, Manacor, Llubí, Felanitx, Artà, Esporles, Pollença i Alcúdia. Totes a les 20 hores.

 

14/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris