X

Vols cancel·lats, carreteres tallades i vies ferroviàries ocupades un dia després de la sentència del procés

La plataforma col·lectiva "Tsunami Democràtic", amb més de 100.000 persones inscrites, va canalitzar les protestes que es van produir als carrers

15/10/2019

Vols cancel·lats, carreteres tallades i vies ferroviàries ocupades un dia després de la sentència del procés

Uns 500 manifestants tallen l'autopista AP-7 a Girona. EFE/ David Borrat

L’aeroport del Prat, a Barcelona, s’ha convertit aques dilluns en l’epicentre de la protesta ciutadana com a resposta a la sentència dels independentistes catalans. La plataforma col·lectiva Tsunami Democràtic, amb més de 100.000 persones inscrites, ha canalitzat les protestes que es van produir als carrers de la capital a l’aeroport del Prat, amb una convocatòria a través de les xarxes socials.


La sentència del procés i la mobilització des de les trinxeres de les xarxes socials

110 vols van haver de ser cancel·lats, d’un total de 1.066, degut principalment a la dificultat que tenien els tripulants de cabina per accedir a l’aeròdrom. Aquest dimarts també s’arrosseguen les conseqüències amb devers 45 vols que no parteixen.

El transport de l’estació de Sants també va veure interrompuda la seva normalitat, i manifestants a Tarragona, Sabadell, Lleida o Girona van sumar-se a les protestes accedint a les vies del tren, com a l’AVE al seu pas per la capital de la comarca del Gironès. Ben entrat el vespre, la Via Laietana de Barcelona va concentrar la protesta davant de la prefactura de la Policia Nacional.

Juntament amb l’aeroport del Prat, la Via Laietana ha estat el punt de més tensió, en registrar-se càrregues policials contra els manifestants. La Policia Nacional va fer servir bales de goma, prohibides pel Parlament. La circulació ferroviària de Barcelona ha presentat aquest dimarts interrupcions després que desenes de joves ocupessin la via del tren. I a Girona, el trànsit també s’ha vist afectat per la presència de manifestants que s’hi han mantingut asseguts a la carretera.

L’organització, en xarxa i a la xarxa

La plataforma col·lectiva Tsunami Democràtic ha creat una aplicació mòbil que només es pot activar si alguna persona coneguda et proporciona un codi QR. És un espai col·laboratiu on cadascú pot compartir la seva disponibilitat de temps i recursos. L’aplicació, diuen en el seu web, no té registre i no s’hi ha de revelar cap dada. És d’accés anònim i privat. D’aquesta manera, i després de compartit la teva ubicació aproximada, “mai exacta”, l’organització, que ha fa una crida a la vaga general aquest divendres, podrà saber així quantes persones hi ha disponibles a cada zona i amb quins horaris per realitzar accions pacífiques de desobediència civil.

15/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris