X

Turespaña preveu una ràpida recuperació del turisme del Regne Unit i Alemanya

La secretària d'Estat de Turisme veu "molt difícil" que els hotelers no hagin de pagar l'IVA de les factures de Thomas Cook

16/10/2019

Turespaña preveu una ràpida recuperació del turisme del Regne Unit i Alemanya

Turespaña no creu que la fallida de Thomas Cook afecti negativament la temporada 2020 a les Balears. També preveu que el mercat britànic aguantarà bé el Brexit mentre la lliura esterlina no es davalui. Són conclusions de les jornades turístiques en les que la secretària d’Estat de Turisme, Bèl Oliver, ha advertit que és molt difícil que els hotelers de les Illes puguin recuperar l’IVA de les factures impagades per Thomas Cook.

La secretària d’Estat en funcions, Isabel Oliver, ha desvetllat que ja ha lliurat a Hisenda abundant documentació sobre l’IVA de les factures impagades de Thomas Cook a les Balears, uns 20 milions d’euros, per tal que estudïi la fórmula per compensar el sector. Però ha advertit que la solució és difícil mentre no es canvïi la llei que regula l’impost.

La petició li havia fet directament la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, que ha afegit que cal que els fons de l’Estat per pal·liar la crisi de Thomas Cook s’inverteixin urgentment a les zones turístiques.

Mentre, el mercat es recupera ràpid del cop. Dels 33.000 seients d’avió perduts des del Regne Unit per la fallida aquest hivern, ja se n’han reposat 6.000. El problema en aquests moments és el Brexit, que ha aturat les vendes, però hi ha opitimisme sobre un acord i les perspectives per 2020 són bones.

A Alemanya, uns 50.000 turistes s’han quedat sense vacances a les Balears a l’octubre, però Turespanya no creu que les pèrdues siguin importants ni tan sols durant la temporada d’hivern. Per 2020 es preveu una lleugera davallada que farà que els turistes de menor capacitat adquisitiva deixin de venir a les Illes.

16/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris