X

Només sis municipis de les Illes tenen un pla d’Emergències

IB3 Notícies entrevista el nou director general d'Emergències Jaume Barceló, que insta la resta de municipis a elaborar el seu propi pla

17/10/2019

Només sis municipis de les Illes tenen un pla d’Emergències

Sant Josep de sa Talaia, Formentera, Sant Llorenç des Cardassar, Alcúdia, Llucmajor i Palma són els únics municipis de les Illes Balears amb un pla d’Emergències. Una eina que ajuda a prendre les primeres decisions en cas de catàstrofe. El nou director general d’Emergències, Jaume Barceló, insta la resta de municipis a elaborar-lo. Per Barceló, la prevenció i l’educació en el risc són fonamentals.

Per això, es començaran a fer campanyes informatives a escoles però també a les associacions de la tercera edat de les Illes. Un any després de la torrentada a la comarca del Llevant de Mallorca, s’hi ha fet una inversió important en infraestructures. S’ha instal·lat una antena repetidora, amb un cost de 2.000.000 d’euros, a Sant Llorenç per millorar-ne les telecomunicacions. També s’ha comprat un antena mòbil per instal·lar-la a zones d’emergència i se’n compraran tres més. Una per a cada illa. També s’han adquirit drons que sobrevolaran les zones afectades i ajudaran els efectius d’emergències. Ara i per tal de promoure l’alerta primerenca s’està dissenyant, a escala europea, un sistema d’alarma via sms per advertir a les persones en cas de catàstrofe. Per la direcció general, però, hi ha un sector al qual encara no arriben: els turistes.

També s’ha augmentat el personal al 112, amb la creació de 22 places noves. Barceló afirma que es fa feina en un decret per regularitzar els policies interins, però que encara es troba en una fase embrionària. Dels 525 policies locals interins de les Illes, se n’ha aconseguit estabilitzat la feina de 473.

17/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris