X

La Policia dispersa amb cops de porra els concentrats a la plaça Urquinaona

Quim Torra escriu una altra carta a Pedro Sánchez on assegura que "negar-se al diàleg és ara una irresponsabilitat que la comunitat internacional no entendrà"

19/10/2019

La Policia dispersa amb cops de porra els concentrats a la plaça Urquinaona

Agents antidisturbis de la Policia Nacional han intentat dispersar amb cops de porra part dels concentrats a la plaça Urquinaona de Barcelona a les 18.00, moment en què estava convocada la mobilització dels CDRs. Els manifestants estaven asseguts a la plaça quan els agents han carregat contra ells, seguits de sis furgons.

La gent ha continuat dempeus i cridant ‘Som gent de pau’, i alguns han avançat cap al cordó policial que hi havia a l’accés a la plaça que connecta amb la Via Laietana.

La tensió s’ha incrementat entre els agents de la policia i els manifestants.

A les 18h30 la manifestació ha continuat per la ronda de Sant Pere en direcció a Arc de Triomf entre crits de “els carrers seran sempre nostres” i “Buch dimissió”.  Les protestes continuen avui, sisè dia consecutiu de protestes després de la sentència sobre els líders polítics del procés.

Aquesta tarda està prevista una reunió presidida per Roger Torrent i Ada Colau amb entitats i sindicats, amb l’objectiu de coordinar-se i evitar nous aldarulls a la ciutat de Barcelona.

El president del Parlament, Roger Torrent; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; UGT, CC.OO., les patronals Foment del Treball i Pimec, Cercle d’Economia, Lafede.cat, Taula del Tercer Sector i Federació D’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) han creat un “espai de treball” contra la violència i la judicialització derivada del procés independentista. Són “institucions i entitats socials i econòmiques que representen una àmplia transversalitat del país”, han informat fonts de Presidència del Parlament.  Els objectius són “desencallar i posar fi a totes les violències. Acabar amb la judicialització i aconseguir una solució democràtica al conflicte polític”.

A Madrid també s’ha convocat una manifestació a les 18h de la tarda fina a la Puerta del Sol, convocada pel moviment antirepressiu de Madrid. També a Berlin hi ha hagut una manifestació a favor de l’alliberament dels polítics del ‘procés’.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una nova carta a Pedro Sánchez on l’ha advertit que “negar-se al diàleg és ara una irresponsabilitat que la comunitat internacional no entendrà”.

19/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris