X

Empreses menorquines segueixen sense registrar l’horari dels treballadors

Ha passat prop de mig any des que es va posar en marxa l'obligació de fitxar a la feina

20/10/2019

Empreses menorquines segueixen sense registrar l’horari dels treballadors

Ha passat prop de mig any des que es va posar en marxa el registre horari a totes les empreses. A Menorca, la majoria ja apliquen aquesta mesura, tot i que encara hi ha gent que no fitxa a l’entrada i sortida de la feina o que ho fan amb sistemes que no són vàlids.

La norma és clara: totes les empreses, sense excepció han d’apuntar l’hora que entren i surten els treballadors, i conservar aquestes dades durant 4 anys.

El sistema més utilitzat per controlar la jornada dels treballadors és el manual. Es fitxa també amb aplicacions mòbils, però no tots els sistemes que s’utilitzen són igual de vàlids. Encara hi ha empreses que registren la jornada amb un sistema biomètric o de geolocalització.

Han estat moltes les empreses que s’han trobat amb problemes a l’hora d’aplicar aquest sistema. Són els empresaris i sindicats qui s’han de posar d’acord en l’aplicació d’aquest sistema. Cal recordar que, 6 mesos després de la posada en marxa d’aquest sistema, les empreses que encara no registrin la jornada podran ser sancionades amb multes de més de 6.000 €.

20/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris