X

Tongada de tempestes localment fortes

Un important embossament d'aire fred es desplaça aquest dilluns des del sud de la Península cap a la Mediterrània

21/10/2019

Tongada de tempestes localment fortes

Foto: EFE

Un important embossament d’aire fred es desplaça aquest dilluns des del sud de la Península cap a la Mediterrània. Al mateix temps, es començarà a formar un centre de baixes pressions que, amb el pas de les hores s’aprofundirà i s’enfortirà entorn de les Balears.

Es tracta d’una situació clàssica de pluges que poden caure de manera intensa i persistent en dos moments, la nit de dilluns a dimarts i la nit de dimarts a dimecres.

Dilluns 21

El dia serà gris i amb pluges, en general febles però amb qualque ruixat moderat. No serà fins al capvespre de tard o ja entrada la nit quan les plogudes es faran més importants. A partir d’aleshores s’esperen tempestes localment fortes que poden descarregar amb intensitat la matinada de dimarts. Malgrat que la possibilitat de precipitacions intenses s’estén a tot el territori balear, la probabilitat és més elevada a les Pitiüses, el sud i el ponent de Mallorca. Un altre dels elements a tenir present serà el vent, que s’enfortirà aquesta pròxima nit, així com el descens de la temperatura amb màximes frenades entorn dels 20 °C.

Dimarts 22

A primera hora del matí encara són probables els ruixats i les tempestes, localment intensos, a punts del sud de l’arxipèlag en general. A mesura que passin les hores s’espera una treva, fins i tot qualque clariana. Pujarà el termòmetre, amb màximes de 22 a 25 °C. Però a partir del capvespre s’espera una segona tongada de tempestes. La nit de dimarts a dimecres és el moment en què els acumulats de pluja poden ser més importants, no només per la intensitat de la pluja sinó també per la seva persistència.

Dimecres 23

Al matí s’esperen restes de niguls amb algunes plogudes, localment fortes, cap al nord de les Illes. A partir de migdia les clarianes guanyaran terreny i el temporal de pluja s’allunyarà, al manco de manera transitòria. No està clara l’evolució de la situació atmosfèrica la resta de la setmana. El centre de baixes pressions pot seguir actiu entorn de la Mediterrània occidental i afectar les Balears a partir de dijous capvespre i fins dissabte, amb vent de llevant i més pluja.

21/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris