X

Balears lidera l’ocupació hotelera el setembre a Espanya

Les pernoctacions de turistes estrangers a tot l'Estat baixen un 2%

23/10/2019

Balears lidera l’ocupació hotelera el setembre a Espanya

Malgrat que les pernoctacions i ocupacions han davallat durant el setembre, les Balears han registrat el grau d’ocupació hotelera més alt de tot l’Estat durant aquest mes, tot i la fallida de Thomas Cook, a finals de setembre precisament. Les xifres també il·lustren, però, que per quart any consecutiu baixen les pernoctacions i ocupacions en aquest període.

El mes de setembre s’ha tancat amb una situació extraordinària amb la fallida de Thomas Cook, però la baixada de pernoctacions i l’ocupació hotelera a les Illes durant aquest mes es converteix ja en una tendència que es repeteix en els darrers 4 anys.

Tot i que l’arxipèlag va registrar el major nombre de pernoctacions de turistes estrangers de tot l’Estat, aquest passat setembre, les pernoctacions han baixat un 2 per cent respecte de l’any passat.

Passa el mateix amb l’ocupació hotelera. Les Illes, amb un 80,7 per cent, són la comunitat autònoma amb el “grau d’ocupació per places turístiques” més alt de l’Estat. Però aquesta xifra també baixa des del 2016. Aquell any, al setembre, l’ocupació va ser del 86,6 per cent. Són 6 punts més que enguany.

En concret, l’associació hotelera de Platja de Palma parla d’un 85 per cent d’ocupació només en aquest indret, una xifra baixa en relació als darrers 4 anys. Per aquest mes d’octubre, la previsió és del 65 per cent d’ocupació, 7 punts per davall de l’any passat i aquí ja es notaria l’efecte de la fallida de Thomas Cook. No hi ha hagut però, a diferència d’altres zones, el tancament anticipat d’hotels per aquest motiu. L’associació creu que les reserves de darrera hora en milloraran les xifres.

23/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris