X

Un miler de veïnats de Palma s’oposen a la restauració de la pedrera d’Establiments

Confien que la Comissió Balear de Medi Ambient no n'autoritzi l'Avaluació d'Impacte Ambiental

26/10/2019

Un miler de veïnats de Palma s’oposen a la restauració de la pedrera d’Establiments

Un miler de veïnats de Palma han protestat contra la reobertura de la pedrera de sa Garrigueta Rasa, a Establiments. Han caminat des del camí de Son Anglada fins a la porta de l’explotació minera que fa 15 anys que està tancada per no disposar de llicència municipal d’obertura i funcionament.

Més d’un quilòmetre per la carretera de Puigpunyent, unes mil persones han secundat la convocatòria d’11 associacions de veïnats de Palma per aturar el pla de restauració de la pedrera que ha presentat l’actual propietat, Terral Holding 2005, pels pròxims 30 anys. L’actuació suposa l’extracció de 170.000 metres cúbics d’àrids per a la qual es realitzaran voladures. Un fet que rebutgen els afectats per la proximitat als habitatges, amb pancartes com: ‘Deixeu la muntanya en pau’ o ‘La natura ja es recupera sola’.

Projecte de restauració

Les entitats denuncien que l’activitat destruirà el territori i podria contaminar els aqüífers en més de 50 quilòmetres quadrats. La Direcció General de Política Industrial ha ampliat fins al 8 de novembre l’exposició pública del projecte, i queda pendent conèixer el posicionament de la Comissió Balear de Medi Ambient, que s’ha de pronunciar sobre l’avaluació d’impacte ambiental. Regidors de l’Ajuntament de Palma han fet costat als manifestants, ja anunciaren la setmana passada que no concediran la llicència d’activitat municipal als promotors si el programa inclou l’activitat extractiva.


El drons del Govern s’activaran l’any que ve per detectar pedreres clandestines
El Govern tramita la reobertura de la pedrera de sa Garrigueta Rassa després de 15 anys

 

26/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris