X

El drons del Govern s’activaran l’any que ve per detectar pedreres clandestines

Un miler de persones s'ha manifestat avui contra la restauració de la Garrigueta Rasa

26/10/2019

El drons del Govern s’activaran l’any que ve per detectar pedreres clandestines

Els responsables de Mines de l’Executiu afirmen que hi ha un miler de pedreres inactives que estan pendents d’enregistrar. L’objectiu és fer-les passar pel sedàs de la Llei que, entre d’altres coses, imposa mesures de seguretat i obliga a la restauració de l’explotació una vegada acabada l’activitat. El director general de Política Industrial, Antoni Morro, explica que la llei de Mines ha començat a ordenar el sector però la il.legalitat encara no ha desaparegut.  Segons el registre miner, a les Balears, hi ha 86 explotacions actives, 38 restaurades i 35 en fase rehabilitació.

En aquest context de regulació, sorgeixen protestes com la del miler de persones que aquest dissabte han cridat que no volen que es restauri sa Garrigueta Rassa d’Establiments, a Palma; una pedrera que du paralitzada 15 anys. Concretament, no volen més voladures ni moviments de terra i apunten que, a darrere, la concessionària té un negoci molt lucratiu. El Director General de Política Industrial, Antoni Morro, assegura que escoltaran a tothom però insisteix que la llei obliga a la restauració. El projecte de rehabilitació, que està en exposició pública, contempla un temps de restauració de 30 anys i dues alternatives; una amb explosius -que els veïnats i l’ajuntament de Palma rebutgen- i una altra sense voladures. Morro apunta que serà difícil no fer cap deflagració perquè la llei obliga a rebaixar l’altura dels talussos i amb la tècnica del “pica pica” s’eternitzaria la restauració.

Així i tot, la Comissió de Medi Ambient del Govern encara ha de revisar les al.legacions i, després, Indústria podria fer modificar el projecte de l’empresa restauradora. La darrera paraula la té Cort, que és qui ha de donar la llicència d’activitats. El Consistori insisteix que no accepta les explosions dins el projecte.


 IB3´àudios Escolta aquí la notícia sencera.

26/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris