X

Quatre de cada 10 empreses de les Balears incompleix el control horari d’entrada i sortida de la feina

Segons UGT, pel 40% de les empreses és només un tràmit burocràtic i no es correspon amb la realitat

29/10/2019

Quatre de cada 10 empreses de les Balears incompleix el control horari d’entrada i sortida de la feina

Quatre de cada 10 empreses de les Balears incompleix el control horari d’entrada i sortida de la feina. És l’estimació que fa el sindicat UGT d’aquests primers 5 mesos d’aplicació del sistema d’ús obligatori. Segons el sindicat, pel 40 per cent de les empreses és només un tràmit burocràtic i no es correspon amb la realitat.

De fet, UGT ha rebut un 30 per cent de treballadors que es queixen del sistema. Treballadors que han acabat la seva relació amb l’empresa i que se‘n van al sindicat a protestar perquè, segons ells, les hores que els feien signar al control horari no es corresponien amb la realitat. Així ho reconeix el secretari d’acció sindical d’UGT, José García. El sindicat denuncia que el registre horari obligatori fa que el treballador ho tengui més difícil a l’hora de demostrar un possible frau horari i denunciar-lo.

Comissions Obreres reclama extremar la vigilància sobre el registre horari durant els mesos d’estiu i en el sector de l’hostaleria quan el volum de feina es dispara. El problema, assegura la secretària d’acció sindical del sindicat, Silvia Montejano, és que moltes empreses opten per un sistema de control molt rudimentari, de paper i boli, més procliu al frau i la picaresca.

Per cert que més de la meitat de les actuacions que el departament d’Inspecció Laboral ha fet aquest estiu han estat relacionades amb el control d’horari d’entrada i sortida. Han estat 700 actuacions, de les 1.300 que ha fet el departament durant aquesta temporada d’estiu. Tot i això encara no tenen les dades de quantes sancions s’han posat per aquest tema.

La conselleria de Treball però assegura que tot té un procés d’adaptació i que aquest sistema per controlar les hores l’han de pactar les empreses i els treballadors. Tot duu un temps de negociació segons la directora general de Treball, Virginia Abraham.


Pots escoltar aquí la noticia sencera

29/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris