X

El PSIB-PSOE aconseguiria quatre escons, un més que en les pasades eleccions, segons el CIS​

El PP mantendria un diputat, Ciutadans pujaria i en trauria 2 i Unides Podem estaria en una forquilla d'entre 1 i 2 escons, i VOX estaria entre 0 i 1 escó

29/10/2019

El PSIB-PSOE aconseguiria quatre escons, un més que en les pasades eleccions, segons el CIS​

La macroenquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) per a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre torna a donar la victòria al PSIB-PSOE. En aquesta ocasió, obtindria quatre escons, un més que dels que va obtenir als comicis d’abril.

D’altra banda, segons el CIS, el PP mantendria un diputat, com en les passades eleccions, Ciutadans pujaria i en trauria 2 i Unides Podem estaria en una forquilla d’entre 1 i 2 escons, per tant podria perdre 1 diputat en relació amb el 28-A. I finalment VOX està entre 0 i 1 escó. Aquesta previsió té, però, alguna errada, hi hauria d’haver algun diputat més que balla, perquè si el diputat que balla és entre Podem i Vox, la suma hipotètica dona 9 diputats, i només se’n trien 8. Per tant, entre aquests diputats que el CIS dona per segurs almanco algun hauria de ballar amb aquesta hipòtesi.

Pel que respecta al punt de mostreig, a les Illes s’han analitzat 23 municipis i s’han fet un total de 398 entrevistes, amb un error estimat del 5,0%, entre el 21 de setembre i el 13 d’octubre, abans que es conegués la sentència del procés i s‘exhumés el cos de Franco.

 

29/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris