X

L’Estat serà “flexible” amb els manifestants que van tallar la carretera general de Menorca sense autorització

PP i Vox demanen que s'obri expedient als activistes

29/10/2019

L’Estat serà “flexible” amb els manifestants que van tallar la carretera general de Menorca sense autorització

L’Estat actuarà amb flexibilitat i proporcionalitat a l’hora de decidir si sanciona o no la manifestació d’aquest diumenge a Menorca contra la sentència del Procés. Tot i que la protesta va tallar la carretera durant 45 minuts, valora que es va habilitar un vial alternatiu per als cotxes. PP i Vox demanen que s’obri expedient als activistes, que tenien autorització per manifestar-se, però no per tallar el trànsit.

La Guàrdia Civil enllestirà aquest dimarts un informe per esbrinar si es van cometre irregularitats durant la marxa contra la sentència del Procés que diumenge va tallar el trànsit durant 45 minuts a la carretera general de Menorca. Segons la delegació de l’Estat, els manifestants tenien permís per tallar un dels dos vials, però no per impedir-hi la circulació com va succeir. A la marxa, convocada de manera anònima a través de les xarxes, hi van participar càrrecs públics, inclosos diputats Podem i Més per Menorca. La manera de protestar divideix l’esquerra menorquina que, això sí, no vol que s’imposin sancions. El PP i Vox volen que s’obri l’expedient.

I a l’Ajuntament de Sant Lluís, el PSOE, que fins ara s’havia mantingut al marge, promou una moció conjunta amb l’agrupació d’electors estalonada per Podem i Més per Menorca, en contra dels enfrontaments violents entre manifestants i policia a Catalunya. La proposta es debatrà aquest dijous durant el plenari.

29/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris