X

IB3 prepara una cobertura especial per a les eleccions del 10N

Inclou un debat a sis amb els caps de llista al Congrés de PSIB, Unides Podemos, Cs, PP, Vox i MÉS-Esquerra

01/11/2019

IB3 prepara una cobertura especial per a les eleccions del 10N

L’ens públic de radiotelevisió de Balears, IB3, arranca aquest divendres la cobertura especial de les eleccions amb motiu del tret de sortida oficial de la campanya electoral.

La campanya comença oficialment aquest divendres i durarà vuit dies, i no quinze, en virtut d’una reforma de la llei electoral que escurça en una setmana aquest període per tractar-se d’una repetició dels comicis. Així, la campanya conclou el divendres 8 de novembre. La repetició electoral de 2019 ha permès estrenar aquesta reforma legislativa, que també redueix a la meitat les subvencions.

IB3 ha preparat una cobertura informativa que inclou aquest dimarts, a les 22.00 hores, un debat a sis amb els caps de llista al Congrés de PSIB, Unides Podemos, Cs, PP, Vox i MÉS-Esquerra.

El debat s’emetrà simultàniament per televisió i ràdio, i serà conduït per la periodista Elena Gregori. Durarà 90 minuts i es dividirà en blocs temàtics. L’ordre d’intervencions serà consensuat prèviament amb els representants dels partits.

Els caps de llista al Congrés són, pel PSIB, Pere Joan Pons; per Unides Podemos, Antònia Jover; per Cs, Joan Mesquida; pel PP, Margalida Prohens; per MÉS-Esquerra, Guillem Balboa; i per Vox, Antonio Salvà. Excepte el representant de Vox, tots van ser candidats en les eleccions del 28 d’abril.

IB3 també emetrà el dilluns el debat estatal entre els cinc principals candidats a la presidència del Govern espanyol, organitzat per l’Acadèmia de la Televisió, amb els líders de PSOE, PP, Ciutadans, Unides Podem i Vox.

A més del debat a sis, oferirà 22 entrevistes en profunditat als candidats al Congrés (cinc) i al Senat (17). En concret, Rafa Gallego entrevistarà en el transcurs del programa ‘Al Dia’ els candidats al Congrés representatius actualment. Totes les entrevistes seran a les 9.30 hores i es podran seguir en IB3 Televisió i IB3 Ràdio.

Durant les desconnexions insulars del programa, a les 12.00 hores, es faran les entrevistes als candidats al Senat. A Mallorca les realitzarà Mónica Bestard, a Menorca Pedro Begur i a Eivissa i Formentera Toni Ruiz.

IB3, contra el cronometratge electoral

Per a informar dels actes que les diverses formacions polítiques realitzin durant la campanya electoral, els informatius d’IB3 Ràdio i els d’IB3 Televisió inclouran un bloc de notícies de tres minuts en cada edició.

IB3 ha recordat que s’oposa als temps assignats, perquè considera que els cronometratges “alteren el criteri periodístic” a l’hora d’ordenar i prioritzar les notícies en un informatiu. No obstant això, ha d’aplicar la normativa electoral.

IB3 també oferirà una cobertura especial per a informar sobre la nit electoral, a través de dos programes en IB3 Ràdio (20.00 hores) i IB3 Televisió (19.00 hores), que es prolongaran fins que es coneguin els resultats complets.

A les 20.00 hores, just després del tancament dels col·legis electorals, IB3 farà públics els resultats d’una enquesta mitjançant ‘tracking’, encarregada per RTVE i la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (Forta).

01/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris