X

51 sancions a Balears per incomplir la llei antitabac durant 2019

La majoria han estat per fumar a llocs on està prohibit

01/11/2019

51 sancions a Balears per incomplir la llei antitabac durant 2019

Enguany, la Direcció General de Salut Pública ha resolt 51 sancions per incompliment de la llei antitabac. La majoria han estat per fumar a llocs on està prohibit. La futura “Llei d’Addiccions” que redacta el Govern pretén delimitar millor aquestes zones i ser més contundent amb la venda i consum per part de menors.

De les cinquanta-una sancions resoltes enguany, i la gran majoria també imposades durant aquest 2019, vint-i-dues han estat per a persones particulars, altres vint-i-dues per a establiments de restauració i 7 per a altra casta de locals, com, per exemple, d’oci. De les imposades a persones, amb sancions que van dels 18 als 90 euros, les més comunes han estat per fumar a llocs on no es pot.

De les vint-i-dues imposades a locals de restauració; 18 han estat per permetre fumar a llocs no autoritzats, 3 per no tenir la cartelleria com pertoca i una altra per no disposar de comandament per a la màquina expenedora. I les imposades a locals d’oci han estat: una per permetre fumar a l’interior de la sala, una altra per vendre tabac sense autorització, una per obrir un club de fumadors sense els permisos necessaris i 3 més per la cartelleria. La nova llei d’addiccions que prepara el govern pretén aclarir millor els llocs on queda prohibit fumar i ser més contundent amb la venda i consum per part de menors. S’espera que aquesta llei podria entrar en vigor a principis del 2020.

01/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris