X

Menorca comença un recull de comerços emblemàtics

L'objectiu és fer-ne un catàleg, evitar que s'oblidin i mirar d'oferir-los suport perquè puguin perdurar molts més anys

05/11/2019

Menorca comença un recull de comerços emblemàtics

No és fàcil mantenir les portes obertes d’un comerç durant més de 50 anys i conservar alguns elements de la seva primera època. Menorca ha començat el recull d’aquests comerços emblemàtics per fer-ne un catàleg, evitar que s’oblidin i mirar d’oferir-los suport perquè puguin perdurar molts més anys.

Per exemple l’any 1815 obria l’Armería Escudero, conegut per tothom com Ca s’Esparter, el comerç més antic de Maó, i probablement, de Menorca. Ara el regenta la sisena generació de la família i mai no ha perdut la seva essència. La Drogueria i Perfumeria Valls va obrir el 1910, mai no ha perdut la seva estètica, però sempre s’ha adaptat als productes dels nous temps. Són alguns dels 40 que s’han adherit al llistat d’establiments emblemàtics de Maó per reivindicar aquells comerços que han aconseguit perdurar al llarg del temps.

Per ser un comerç emblemàtic s’ha de tenir una antiguitat de més de 50 anys, o haver obert abans del 1970, du a terme un ofici singular, tenir elements patrimonials, i que representi una manifestació del passat comercial de les illes.

05/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris