X

9 experts de la UIB signen el manifest dels 11.000 científics que declara l’emergència climàtica

Troben imprescindible un canvi de model de producció i consum per fer front al canvi climàtic

06/11/2019

9 experts de la UIB signen el manifest dels 11.000 científics que declara l’emergència climàtica

9 científics de la UIB han signat el manifest que 11.000 científics de tot el món han publicat i en què declaren l’emergència climàtica.

En el document expliquen que, en base a les proves dels darrers 40 anys, el canvi climàtic ha arribat abans, és més accelerat i té conseqüències més greus en l’augment de la temperatura, el desgel dels pols i la pujada del nivell dels oceans.

Els científics proposen deixar de banda els combustibles fòssils, aturar la destrucció dels boscos, evitar la tudadissa d’un terç dels aliments que produïm i reduir el consum de carn de ramaderia intensiva. També controlar la demografia. Cada dia, el món té dues centes mil persones més.

Per a la professora d’Economia de la UIB, membre del laboratori del Canvi Climàtic (LINCC) i signant del manifest, Catalina Torres parla d’una crisi climàtica, econòmica i social. Diu que cal identificar correctament l’origen del problema, que és, assegura, el model actual de producció i consum.

La solució, explica Catalina Torres, passa per limitar el creixement econòmic, que permetria evitar l’extracció excessiva de materials i la pèrdua de biodiversitat.

 

 

06/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris