X

Mobilitat, Habitatge, Medi Ambient i Territori concentren les inversions dels Pressuposts 2020

L'Institut Balear d'Habitatge i el Fons de Garantia Agrària i Pesquera són les dues empreses públiques que també augmenten més el seu pressupos

06/11/2019

Mobilitat, Habitatge, Medi Ambient i Territori concentren les inversions dels Pressuposts 2020

Comença la tramitació dels pressuposts generals de les Illes Balears en el Parlament. L’entrega del ja tradicional dispositiu de memòria enceta un camí que es preveu que conclourà amb l’aprovació dels comptes el pròxim 19 de desembre. Recordem que són 5.893 milions d’euros, dels quals 1.500 es destinen a pagar deute. Són els més alts de la història en despesa social. Les inversions més nombroses es produeixen a Mobilitat, Habitatge, Medi Ambient i Territori. A entitats públiques, l’agència d’estratègia turística incrementa en 35 milions els seu pressupost.

L’Institut Balear d’Habitatge i el Fons de Garantia Agrària i Pesquera són les dues empreses públiques que també augmenten més el seu pressupost. L’assignació del Govern per a la ràdio televisió pública és manté igual que enguany, però baixa la partida global perquè IB3 comptava aquest exercici amb romanents extraordinaris d’anys anteriors.

Abaqua, que s’ocupa d’infraestrutures hidràuliques, baixa en 12 milions, i l’Ibisec, que s’encarrega d’infraestructures educatives, veu una minva de 14 milions i mig. Es deu a què enguany també comptava amb romanents anteriors. L’executiu assegura que les previsions d’ingressos tant per tributs com pel sistema de finançament autonòmic s’han fet amb responsabilitat. Es crea un nova entitat pública com és l’Institut Balear de l’Energia i desapareixen tres consorcis.

06/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris