X

Balears, declarades en “emergència climàtica” pel Govern

 Juan Pedro Yllanes ha dit que tots els departaments del Govern tenen previstes mesures concretes contra el canvi climàtic

08/11/2019

Balears, declarades en “emergència climàtica” pel Govern

Acció protesta de Greenpeace a les Illes. EFE

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la declaració d’emergència climàtica a Balears, una iniciativa que inclou “el compromís” de desenvolupar polítiques “actives” i de planificar i executar accions en “els sectors social, econòmic i territorial”.

En roda de premsa, el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha dit que tot el conjunt de l’Administració estarà “involucrat” i per això totes les conselleries han fet les seves “aportacions i suggeriments” per avançar en aquesta “lluita” contra el canvi climàtic.

No és un simple llistat d’intencions”, ha emfatitzat aquest divendres el conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, que ha assegurat que tots els departaments del Govern tenen previstes mesures contra el canvi climàtic.

“No són mesures perquè s’apliquin d’aquí a un mes, són mesures perquè es vagin desenvolupant durant tota la legislatura”, ha insistit Yllanes, qui ha citat projectes en desenvolupament com el decret sobre la “petjada de carboni”, la potenciació de les energies renovables i el desplegament “ràpid” dels preceptes contemplats en les lleis de residus i contra el canvi climàtic.

També ha ressaltat que el Govern es proposa tenir una “participació activa” a la Cimera del Clima que se celebrarà a Madrid del 2 al 13 de desembre.

08/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris