X

A Palma votaran 1.100 persones més en relació als darrers comicis

Es col·locaran 425 taules amb un total de 850 urnes, 1.010 cadires i 170 cabines per "garantir el secret del vot"

09/11/2019

A Palma votaran 1.100 persones més en relació als darrers comicis

L’Ajuntament de Palma ultima aquest dissabte el dispositiu per a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre, amb l’objectiu que estigui tot a punt als 79 col·legis electorals que hi ha a la ciutat, to.

Per aquest diumenge es col·locaran 425 taules amb un total de 850 urnes i es dipositaran també 1.010 cadires i 170 cabines per a “garantir el secret del vot”.

Segons ha informat el Consistori aquest dissabte en una nota de premsa, la Unitat de Dades Corporatives i Població, en col·laboració amb el Servei de Logística de l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat són els encarregats de la coordinació d’efectius i brigades municipals.

Podran votar 1.100 persones més que al maig

D’altra banda, l’Ajuntament de Palma ha informat que el cens electoral de Palma és de 289.448 persones, la qual cosa suposa 1.100 electors més que en els últims comicis del passat mes de maig. L’augment, han assenyalat, es produeix per l’increment de la població i la incorporació de joves que en aquest temps han complert els 18 anys.

Així mateix, del total de persones que podran votar el 10 de novembre, 3.825 ciutadans han estat designats per ser membres de la mesa electoral, dels quals 1.275 seran titulars i la resta faran de suplents.

Per cada mesa electoral hi haurà nou components, han explicat des del Consistori. Aquests seran un president, dos suplents per al president, dues vocals i quatre suplents de vocal. D’acord amb la Llei de règim electoral general, el president i els vocals de cada taula han estat designats en sorteig públic entre la totalitat de les persones censades a ciutat.

Finalment, des de l’Ajuntament de Palma han recordat que l’assistència de president i vocals és de caràcter obligatori.

09/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris