X

El PSIB aposta per un govern espanyol progressista sense coalició amb el PP

Iago Negueruela acusa el PP i Cs de ser els responsables de l'auge de Vox perquè, segons afirma, han blanquejat el seu discurs ultraconservador

11/11/2019

El PSIB aposta per un govern espanyol progressista sense coalició amb el PP

El PSIB-PSOE aposta per un govern “d’esquerres” i sense coalició amb el PP. L’executiva del partit s’ha reunit avui dilluns horabaixa per analitzar-ne el resultats a les Illes. El seu portaveu, Iago Negueruela, celebra de nou que el PSIB ha estat primera força a les tres eleccions celebrades enguany i atribueix la pèrdua de vots del 10-N a l’alta abstenció que, segons diu, afecta els partits d’esquerra. Negueruela acusa el PP i Ciutadans de ser els responsables de l’auge de Vox perquè, segons afirma, han blanquejat el seu discurs ultraconservador.

Al matí, a la seu del PSOE a Madrid, s’hi ha reunit la seva executiva. El secretari d’organització, José Luis Àbalos, ha dit després de l’executiva que no es preveuen terceres eleccions i que s’aposta per un govern progressista sense coalició amb el PP.

Ábalos ha reconegut la pèrdua de 700.000 vots i de tres diputats del Congrés. També ha dit que no es vol dependre de l’independentisme. Ábalos s’ha presentat com a guanyador de les eleccions tot i que ha admès que fan una lectura realista dels resultats i compliran amb el seu compromís de treballar per la governabilitat del país.

11/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris