X

Desconvoquen la vaga de recollida de fems d’Inca

Els treballadors aconsegueixen una pujada salarial de 237 euros bruts al mes

12/11/2019

Desconvoquen la vaga de recollida de fems d’Inca

L’acord, assolit a mitjanit entre els treballadors, l’Ajuntament d’Inca i l’empresa concessionària, preveu que cada operari del servei de recollida de fems de la ciutat percebrà una pujada salarial de 237 euros bruts al mes. Un increment que cobraran a partir del gener i durant els 6 anys que queden de contracte a la concessionària del servei, la UTE formada per Lumsa i Amer e Hijos. Per poder pujar-los els sous, l’Ajuntament d’Inca aportarà 671.000 euros addicionals al contracte de recollida de fems.

Les negociacions es varen allargar durant el cap de setmana i tota la jornada d’ahir. Ahir es reuniren primer al Tamib i després a la seu del sindicat Comissions Obreres. Amb aquest acord, els treballadors renuncien a exigir més pujades de sou durant els pròxims 6 anys. Però els sindicats reclamen un conveni col·lectiu per a totes les illes i avisen que hi ha altres pobles en la mateixa situació.

Els treballadors de la recollida de fems d’Inca tenien els sous congelats des del 2013. Amb la pujada que han aconseguit, un operari passarà de tenir un sou base de 645 euros, a 882. I un xofer, que ara cobra 745 euros, en cobrarà 982.

12/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris