X

Només el 4,5% dels menorquins a l’estranger exerceixen el seu dret a vot

D'ells depèn ara el guanyador de l'acta de senador per Menorca

12/11/2019

Només el 4,5%25 dels menorquins a l’estranger exerceixen el seu dret a vot

Només el 4,5% dels menorquins residents a l’estranger van votar per correu a les eleccions del passat 28 d’abril. Això suposa 112 persones, de les quasi 2500 inscrites al cens de residents a l’estranger. Els que viuen a Alemanya son els que més exerceixen aquest dret, seguit dels residents a l’Argentina i els Estats Units.

Aquesta dada és rellevant perquè aquest dimecres a primera hora la Junta Electoral farà el recompte dels vots corresponents als comicis de diumenge. Poden ser decisius en l’elecció del nou senador per Menorca. A hores d’ara, el candidat del PP avantatja amb 35 vots l’aspirant socialista. A les 8 del dematí els membres de la junts i representants dels partits estan citats al Tribunal Superior de Justícia de Balears, a Palma, per fer el recompte i donar validesa als resultats. També es revisaran els prop de 900 vots nuls recollits a Menorca.

La Junta Electoral també ha de determinar com resol la incidència detectada en una mesa de Es Castell, en la qual no quadraven les paperetes amb la suma dels vots dels candidats. En aquesta mesa, la socialista Carme Garcia Querol ha obtingut 177 vots, 70 més que el candidat del PP, Jordi López. Si no es té en compte aquesta mesa, els populars tenen 105 vots més que els socialistes.

Del que resolgui la junta electoral en sortirà el senador de Menorca, que es convertirà en la única veu de l’illa a Madrid.

12/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris