X

El pressupost del Consell de Mallorca en el 2020 baixarà un 1,1%

La principal partida, Drets Socials, augmenta un 6%, arribant als 203 milions d'euros

12/11/2019

El pressupost del Consell de Mallorca en el 2020 baixarà un 1,1%25

Els pressuposts generals del Consell Insular per al 2020 baixen després d’augmentar els darrers anys. En concret, són 468,8 milions d’euros, 5,3 milions d’euros manco que els comptes d’enguany, un 1,1 per cent de descens. Aquesta caiguda es deu a una baixada dels ingressos que arribaran del finançament del Govern, de la participació dels tributs de l’estat i per prudència.

Malgrat aquesta baixada, la partida per drets socials amb l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials al capdavant augmenta un 6% arribant als 203 milions d’euros. A Mobilitat i Infraestructures, que s’encarrega de les carreteres, el pressupost baixa un 19 per cent, però s’ha de tenir en compte que enguany hi ha hagut una despesa extraordinària de 24 milions i mig d’euros pels danys causats per la torrentada del llevant. Creix la partida en funció pública i emergències, però disminueix a Cultura i a Turisme i Esports perquè enguany també hi havia una partida extraordinària per equipaments esportius.

La inversió, si no tenim en compte la despesa per la torrentada de l’any passat, augmenta un 8 per cent. L’oposició tendrà fins dilluns per estudiar els comptes i el plenari per a l’aprovació inicial se celebrarà el proper 21 de novembre.

12/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris