X

Experts en taurons mako es reuneixen a Palma per parlar del futur de l’espècie

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura els ha classificat com a animals en perill d'extinció

16/11/2019

Experts en taurons mako es reuneixen a Palma per parlar del futur de l’espècie

EFE

Els gerents de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (Cicaa) es reuneixen a Palma a partir d’aquest dissabte i fins el 26 de novembre per parlar del futur dels taurons mako d’aleta curta.

Segons ha informat l’entitat sense ànim de lucre The Pew Charitable Trusts a una nota de premsa, la població de taurons mako d’aleta curta ha disminuït a l’Oceà Atlàntic Nord per culpa de la pesca “contínua”. En aquest sentit, han estat classificats com una espècie “en perill d’extinció” per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura.

Els científics del Cicaa van emetre, després d’una reunió mantinguda durant el mes d’octubre passat, alguns consells per a la supervivència d’aquests animals, entre els quals hi ha adoptar una “política de no retenció sense excepció” per als makos d’aleta curta a l’Atlàntic Nord.

No obstant això, fins i tot malgrat aquesta iniciativa, des de Pew Charitable Trusts, asseguren que la població de makos d’aleta curta continuarà “disminuint” durant els pròxims 15 anys.

Finalment, des de l’entitat, confien que, arran de la proposta presentada pel Senegal de prohibir “totalment” la retenció de makos d’aleta curta, s’iniciïn “llargues” i “intenses” deliberacions entre governs durant el mes vinent.

16/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris