X

Menorca demana que la Reserva de la Biosfera sigui la seva capitalitat per rebre diners extra del Govern

L'Executiu autonòmic només fa dos anys que li aporta 120.000 euros, davant els 30 milions de Palma i els 5 de Vila com a capitals

18/11/2019

Menorca demana que la Reserva de la Biosfera sigui la seva capitalitat per rebre diners extra del Govern

El 26 de març el Parlament aprovava la Llei per la qual Vila ja és, també legalment, la capital d’Eivissa. Una designació que econòmicament s’ha traduït en el fet que, per primera vegada s’hi destinen cinc milions d’euros, recollits als pressupostos de la Comunitat, el 70% provinents del Govern i la resta del Consell eivissenc. També Palma se’n beneficia, als pressupostos de 2019 amb 30 milions.

Però Menorca ha apostat, històricament, per un model descentralitzat, sense capital. Malgrat aquesta realitat l’Illa no vol quedar despenjada de la inversió pressupostària. Des del Consell pretenen que es compensin amb la partida que haurà d’acompanyar a la futura Llei de Reserva de la Biosfera. D’aquesta manera, s’atendria a una demanda històrica, ja que el 2017 va ser la primera vegada que el Govern hi va destinar doblers: 120.000 euros per dos anys.

El Consell de Menorca ja ha començat a fer feina en la nova norma. A finals de mes es presentarà l’equip redactor de la futura Llei de Reserva de la Biosfera, després que al Ple insular d’octubre s’aprovés la modificació dels Estatuts de l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera per, entre d’altres, que l’Estat hi tingui presència.

18/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris