X

Els empresaris de Menorca veuen el filó econòmic al turisme de les estrelles

La demanda per ser monitor astronòmic triplica l'oferta i ja es promouen observatoris a Es Torretó, Son Saura i Cavalleria

18/11/2019

Els empresaris de Menorca veuen el filó econòmic al turisme de les estrelles

Són guies turístics, empresaris dedicats a turisme actiu com excursions a cavall o en caiac, però també aficionats a l’astronomia. Molts d’ells han vist en l’observació del cel un ganxo més per diversificar el seu negoci. Des d’avui i fins dia 27 aprendran què amaguen les estrelles i els planetes de la mà d’una experta com la presidenta de la Fundació Starlight, la canària Antonia Varela.

Menorca ja és destinació Starlight però també i encara més especial, Reserva Starlight, des del gener passat Per aquest motiu el Consell promou la creació de tres observatoris a tres ubicacions perfectes per la manca de contaminació lumínica. Una a nord, al pàrquing de la platja de Cavalleria, i dues al sud de Ciutadella, una a Son Saura i una altra a la finca propietat del Consell, es Torretó. Però a més, en poques setmanes començaran les millores a l’observatori del Canal Salat de Ciutadella, ara infrautilitzat. S’hi invertiran 150.000 perquè llueixi renovat a la primavera.

Però el Consell té previst iniciar un projecte de difusió social i posa a disposició d’ajuntaments i escoles un planetari que s’estrenarà divendres as Castell, just una setmana abans de la celebració de la segona trobada internacional Starlight d’Astroturisme.

18/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris