X

La restauració de l’aljub des Mercadal, a l’espera de rebre el finançament del Govern

El 2018 es fa enfondrar, però segueix tancat perquè no han arribat la meitat dels 300.000 € necessaris per rehabilitar-lo

19/11/2019

La restauració de l’aljub des Mercadal, a l’espera de rebre el finançament del Govern

A Menorca, els veïnats des Mercadal esperen amb ganes poder tornar a cercar aigua a l’aljub del poble, un patrimoni protegit amb 3 segles d’història que va quedar inutilitzat l’any passat a causa de les pluges. El projecte per rehabilitar-lo està llest, però encara falta que arribin la meitat dels 300.000 euros necessaris. Les obres es duran a terme l’any que ve.

Va ser construït durant el segle XVIII pels britànics, davant la necessitat de disposar d’un lloc d’on proveir-se d’aigua a mig camí entre Ciutadella i Maó. A més, d’aquesta manera també es va promocionar aigua potable al municipi des Mercadal i es millorà la qualitat de vida de les persones que hi vivien.

L’any passat va patir greus danys. El mal temps va desplomar una de les parets del monument i es va decidir tancar fins a la seva restauració.

Era una de les accions més urgents del municipi, però encara segueix igual que aquell dia. Llavors, ja hi havia pressupost: prop de 300.000 €, i havia de ser finançat a través del Consell de Menorca, el Govern i l’Ajuntament. El projecte, que està redactat, està en espera de la resolució definitiva

És una de les obres públiques hidràuliques més importants de Menorca, i que el poble des Mercadal espera poder, algun dia, tornar a emprar.

19/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris