X

La direcció general de Consum obrirà expedient sancionador a Ryanair per l’equipatge de mà

Una sentència declara abusiva i nul.la la clausula per cobrar l'equipatge de mà

21/11/2019

La direcció general de Consum obrirà expedient sancionador a Ryanair per l’equipatge de mà

Ryanair no pensa canviar la seva política d’equipatges malgrat que una sentència diu que la seva clàusula per cobrar l’equipatge de ma és abusiva i ha de ser eliminada del contracte. El veredicte va ser dictat a Madrid i dona la raó a una passatgera que va haver de pagar un suplement de 20 euros a la porta d’embarcament per dur la bossa de mà i una maleta de cabina. La jutgessa es basa en jurisprudència europea i afirma que la bossa de mà no es pot considerar equipatge perquè es pot col·locar davall el seient i i que, part tant, la passatgera tenia dret a dur la maleta de mà en els compartiments superiors. Actualment, Ryanair només deixa pujar a l’avió dos embalums, si s’ha pagat la tarifa d’embarcament prioritari. La companyia ha estat condemnada a tornar els 20 euros a l’afectada. Amb aquesta sentència, la Direcció General de Consum ha decidit obrir expedient sancionador a Ryanair.

Animen tots els ususaris a posar una reclamació si se’ls cobra per pujar una maleta de cabina a l’avió. L’associació Consubal es mostra satisfeta amb la sentència i recorda que ja han reclamat a la Unió Europea que no permeti que la companyia separi en els seients familiars de menors de 12 anys.

Els passatgers avui a l’aeroport esperen que la companyia compleixi el dictamen.

Però Ryanair diu que la sentència només fa referència a un cas molt concret i que altres tribunals els han donat la raó sobre la seva política d’equipatge de mà.

21/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris