X

Es reprenen les obres de la depuradora nord de Ciutadella, aturades des de fa una dècada

El Govern destinarà 736.000 euros per substituir el tros de canonada que està deteriorat i acabar el tram submarí que servirà per abocar les aigües brutes

21/11/2019

Es reprenen les obres de la depuradora nord de Ciutadella, aturades des de fa una dècada

Els fons de l’Impost Turístic l’anomenada ecotaxa permetran, precisament, acabar les obres de l’emissari submarí de la depuradora nord de Ciutadella, que estan aturades des de fa una dècada, i amb deficiències. El Govern hi destinarà 736.000 euros per substituir el tros de canonada que està deteriorat i acabar el tram submarí que servirà per abocar les aigües brutes a 700 metres de la costa.

El Govern ha decidit posar els diners de l’ecotaxa al servei de l’emissari submarí de Ciutadella nord amb l’objectiu d’acabar-ne les obres, que fa anys que estan aturades. El nou projecte d’emissari es redactà el desembre de 2004, però els treballs no s’adjudicaren fins cinc anys després. Les feines s’allargaren vuit mesos i es donaren per acabades el 2010, però es va trobar que l’obra no estava en condicions de ser recepcionada. Els entrebancs no acabarien aquí, perquè el contractista no en va resoldre les deficiències. L’Agència Balear de l’Aigua es va veure empesa, un cop més, a rebutjar-ne la recepció.

Ara, caldrà executar-ne les obres pendents: una part de la canonada del tram submarí, una part del tram difusor i la retirada i gestió adequada de les restes de l’emissari original.

La realització de les obres permetrà finalment corregir el rumb d’un projecte que no ha aconseguit desfer-se des del principi dels problemes. Els treballs es licitaran l’any que ve. Des de l’Agència Balear de l’Aigua no descarten que les obres quedin enllestides per a l’estiu que ve.

21/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris