X

Els crítics a Company preparen una possible candidatura alternativa liderada per Jaime Martínez

La direcció del PP a les Illes considera que hi ha una campanya per desprestigiar el president del partit

22/11/2019

Els crítics a Company preparen una possible candidatura alternativa liderada per Jaime Martínez

Enmig del degoteig de dimissions a les juntes locals del Partit Popular a Mallorca, es mou un projecte de candidatura alternativa a l’actual president, Gabriel Company, que lideraria l’exconseller de Turisme Jaime Martínez, davant la “gran desafecció” que es constata entre els responsables municipals del partit i el líder regional.

Segons ha pogut saber IB3 Ràdio de fonts pròximes a Martínez, l’exconseller, actualment retirat de la primera línia política, podria fer aquesta passa amb el suport d’un sector de militants descontents amb allò que qualifiquen de “deriva” del partit. Una crisi de la qual aquestes mateixes fonts asseguren que és conscient la direcció de Madrid, tot i que no preveuen que hi intervengui.

En aquest sentit, l’ajornament de la celebració del congrés regional no s’ha d’interpretar, diuen, com un “reforç” de la cúpula estatal a Company sinó que no és convenient fixar el calendari congressual del partit fins que no s’hagi constituït el nou Govern. En qualsevol cas consideren que aquests congressos, el de les Balears entre ells, tendran lloc al 2020.

Entre les causes d’aquesta crisi del Partit Popular a les Illes, el sector crític apunta la “manca de lideratge i de projecte” de l’actual direcció. Alguns exdirigents de la Part Forana consultats per IB3 Ràdio han explicat que és un malestar que ve de lluny i que està relacionat amb la pèrdua de pes de les juntes locals a l’estructura interna de poder.

Un procés que va començar amb el mandat de José Ramón Bauzá i que Gabriel Company no ha redreçat, diuen aquestes veus que descriuen el sentiment de les juntes com que Company “ha abandonat les bases”.

Ascens de Vox

Les crisis viscudes els darrers dies a Andratx, Búger, Calvià, Inca i, fins i tot, Palma, constaten, segons aquesta versió, les discrepàncies internes i afloren, una altra vegada, la divisió entre els oficialistes i els crítics. Una distància que, per exemple, es veu en el cas d’Inca, amb la bicefàlia de poder entre Rafel Torres, president de la Junta Local, i el portaveu municipal, Fèlix Sánchez.

A tot això se suma el fet que la caiguda electoral brusca de Ciutadans no s’ha rendibilitzat des del PP, que s’ha vist superat per Vox a municipis com Inca, Lluc, Marratxí o Palma. Una circumstància que, diuen des de l’entorn de Jaime Martínez, ha de ser analitzada en profunditat pel partit.

La darrera dimisió en fer-se efectiva, tot i que ja havia estat anunciada, és la del president de la Junta del PP a Calvià, José Manuel Ruiz. Això després que aquesta setmana ho hagin fet la presidenta del partit a Andratx i bona part de la junta local del PP a Búger.

Campanya de desprestigi

Fonts de la direcció regional del partit consultades parlen de l’existència d’una campanya per “desprestigiar” Gabriel Company. De fet han encetat una ronda de visites a les juntes locals, amb una mitjana de dues o tres reunions per setmana. Pel que fa a l’ascens de Vox, aquestes mateixes fonts consideren que no suposa cap amenaça i asseguren que el PP continuarà fent “un discurs centrat”, allunyat del discurs de la formació d’extrema dreta.
De moment Gabriel Company no ha volgut entrar a valorar públicament la situació.

22/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris