X

WWF demana al Govern promulgar un decret per protegir les zones humides de les Balears

L'entitat ecologista presenta un estudi on cataloga 358 zones humides a tot l'arxipèlag

29/11/2019

WWF demana al Govern promulgar un decret per protegir les zones humides de les Balears

L’entitat ecologista WWF ha presentat un catàleg de zones humides a les Balears. L’estudi conclou que el 40% d’aquests espais ha patit alteracions dels seus hàbitats naturals. Demanen promulgar un decret específic per protegir aquests espais i actualitzar el catàleg de zones humides del Pla Hidrològic de les Illes Balears.

L’entitat  determina que a l’arxipèlag hi ha 358 zones humides, més de la meitat de les quals se situen a Mallorca. WWF ha fet una investigació que s’ha perllongat 2 anys i en la que també s’inclouen petites zones humides que, fins ara, havien passat desapercebudes. L’estudi revela que 8 de cada 10 zones humides de Balears són artificials i que el 17% restant són espais naturals. La investigació inclou al catàleg espais que, tot i no ser zones nturals, tenen un alt valor ecològic pels ecosistmes i la fauna. És el cas de les basses d’aigua depurades, safarejos i estanys. El Prat del Port d’Andratx, Cala Pregonda o l’estany de s’Espalmador són només alguns exemples de zones humides. El desconeixement d’aquests espais, asseguren, implica una falta de protecció de les zones humides.

WWF reclama un decret específic per protegir les zones humides de l’arxipèlag. També demanen actualitzar el catàleg de zones humides del Govern, que actualment inclou 73 espais d’aquests tipus a tot Balears.

29/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris