X

Supermercats cooperatius, una alternativa de consum responsable

Promouen un consum responsable i bona part dels seus productes són de quilòmetre zero

30/11/2019

Supermercats cooperatius, una alternativa de consum responsable

A Alaior, hi ha la cooperativa de consum més gran de les Illes. És el supermercat San Crispín, que va néixer el 1953. Varen començar amb 600 socis, però ara en tenen més de 3.000, un terç de la població d’Alaior. En aquests 60 anys d’història, han tingut períodes de crisi, com ara l’any passat que van necessitar 60.000 euros per sobreviure.

El president del consell rector de la cooperativa, Joan Camps, explica que la competència de les grans superfícies els ha fet patir molt. Ells promouen un consum responsable i bona part dels seus productes són de quilòmetre zero.

A Palma, volen emular aquesta experiència i dur-la una passa més enllà. Una trentena de persones vol obrir el primer supermercat cooperatiu de la ciutat. També volen potenciar el consum responsable i el producte local, però que també sigui ecològic i sense embolcalls de plàstic.

Esperen obrir el local a partir de la tardor de 2020. Durant aquest any proper, seguiran cercant socis per invertir-hi i un local suficientment gran per l’Eixample o als afores de Ciutat.


El cooperativisme perd força a les Balears

30/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris