X

Prohibit pescar sense permís en aigües exteriors de Sa Dragonera

S'autoritzaran algunes activitats recreatives, en cap cas però, la pesca submarina

01/12/2019

Prohibit pescar sense permís en aigües exteriors de Sa Dragonera

Més protecció per garantir la conservació i la millora dels recursos marins de Sa Dragonera. El Ministeri de Pesca amplia la Reserva Marina de l’illa i en regularà els usos en aigües de Ponent, que és competència seva, en una superfície de 457 hectàrees i serà una continuació de la ja existent en aigües interiors, gestionada des de la seva creació al 2016 pel Govern Balear.

Els professionals de la flota d’arts menors de la Confraria d’Andratx sortiran a la mar de dilluns a divendres amb embarcacions de màxim 10 metres d’eslora i 3 tripulants per barca. Es prohibeix la pesca d’arrossegament i la de les activitats de palangre i superfície que només efectua la flota de la península. Es farà un cens d’embarcacions de pesca professional amb dret d’accés a les aigües exteriors.

Per a la resta d’usuaris de la mar, es vol restringir el fondeig d’embarcacions, reduir al mínim la velocitat de navegació, l’ús de motos aquàtiques i la pesca submarina. I només es podrà pescar dimarts, dijous, caps de setmana i festius, per no coincidir amb l’esforç i activitat dels professionals. La temporada per les activitats subaquàtiques d’esbarjo queda restringida des de l’1 d’abril al 30 de novembre.

Tant centres de busseig com particulars hauran de sol·licitar permís per poder dur a terme activitats subaquàtiques en aquest indret del litoral balear per efectuar per exemples immersions controlades que no són tan agressives. A més, també estaran prohibides les pràctiques d’escoles de busseig.

S’espera que la figura de protecció per sa Dragonera quedi constituïda les pròximes setmanes després d’anys de reivindicacions de la confraria de pescadors d’Andratx.


L’Estat delimita la superfície i els usos permesos en aigües exteriors de sa Dragonera

01/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris