X

El centre cultural del Pati de sa Lluna: gestió directe o concessió externa?

El Consell de Menorca ha encarregat un estudi amb un cost de 13.000 euros per decidir quina és la millor fórmula de gestió

01/12/2019

El centre cultural del Pati de sa Lluna: gestió directe o concessió externa?

El Consell de Menorca ha decidit encarregar un estudi per decidir quina és la millor fórmula per gestionar el futur centre cultural que acollirà el claustre del convent de Sant Diego d’Alaior. Comprat fa 13 anys i finalitzada la primera reforma al 2016, encara hi manquen els equipaments que han de convertir-lo en centre gastronòmic i també d’exposicions.

El claustre del convent de Sant Diego es va comprar l’any 2005. Després d’uns anys, amb fons del Govern i també europeus es va aconseguir escometre la seva reforma perquè fos un centre cultural de la població, però també de referència per a la resta de l’illa. Ara s’està en espera que comenci una segona fase de reformes per poder posar-lo en marxa. Amb doblers de l’impost de turisme sostenible es dotarà el centre d’equipament perquè a la planta baixa hi hagi tot el necessari per a l’espai cultural general, el centre etnològic i el museu del calçat, al primer pis, i el centre de cultura gastronòmica, a la segona planta.

Paral·lelament, el Consell ha encarregat un estudi econòmic per valor de 13.000 euros a l’empresa Ages per valorar quina seria la millor fórmula de gestió, una vegada que l’espai estigui inaugurat.

Les administracions implicades s’han compromès a acabar-ne les obres però des del Consistori creuen que és urgent que s’executin ja, amb independència de com sigui la gestió de l’espai.

01/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris