X

Madrid acull una Cimera pel Clima plena de reptes

Dirigents de tot el món han de decidir com es concreten les mesures preses als Acords de París 2015

01/12/2019

Madrid acull una Cimera pel Clima plena de reptes

Madrid ja ho té tot a punt per acollir una de les cites internacionals més importants en el territori espanyol als darrers anys: La Cimera pel Clima. Una cita que reunirà més de 29.000 persones, amb els principals representants institucionals, inclosa una cinquantena de caps d’Estat. L’objectiu, fer efectiu els Acords de París firmats ara fa 4 anys.

Amb el lema “Temps d’actuar”, arranca demà la COP25, és a dir, la Cimera del Clima de Madrid, que durarà fins dia 13 d’aquest mes. Una cita que arriba de rebot a Espanya, després que no es va poder celebrar a Xile pels problemes que hi ha al país sud-americà. Al recinte d’IFEMA ja ho tenen tot a punt per una cita que alguns reben amb esperança, i d’altres amb escepticisme. Si a la cimera de Kyoto al 1997 es va acordar reduir les emissions contaminants un 5 per cent, a la de París de 2015 s’acordà limitar l’augment de la temperatura global. Idò bé, a partir de demà s’han de concretar les mesures per implementar tot això a partir de l’any que ve.

Més de 5.000 membres de les forces de seguretat vetlaran per mantenir l’ordre. En total s’esperen 29.000 assistents, a més dels grans líders mundials, inclosos 50 caps d’Estat. Qui sembla que no hi serà és Donald Trump, que va decidir sortir dels Acords de París. Tot i que amb ell mai se sap, i no es descarta que acabi presentant-se a darrera hora, com ha fet a altres esdeveniments. Sí que s’hi espera la presència del darrer fenonem mundial pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic, Greta Thunberg. Ella és ja una celebritat, però n’hi ha d’altres que donen suport a la lluita, per exemple la mallorquina Rossy de Palma.

Entre els milers d’assistents, també hi trobarem representació balear. El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, i els consellers Miquel Mir i Iago Negueruela tenen diverses reunions concertades allà. Un equip del programa Méteo d’aquesta casa, IB3, també hi serà present per acostar-vos tot el més rellevant d’una cimera que vol canviar el món.

Més informació:


Inaugurada la Cimera pel Clima amb presència balear

01/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris