X

Sánchez es compromet a anar més enllà dels Acords de París

Felip VI afirma que la lluita contra el canvi climàtic representa una oportunitat d'or

02/12/2019

Sánchez es compromet a anar més enllà dels Acords de París

Multilateralisme i el més alt compromís polític davant de l’emergència climàtica. És l’aposta de l’ONU a la Cimera del Clima, inaugurada a Madrid. El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha reclamat als líders mundials major acció i ambició per complir amb l’Acord de París i ha afirmat que Espanya arribarà més enllà.

A la taula rodona, els caps d’Estat i de Govern han explicat les estratègies concretes contra l’emergència climàtica. Es pretén que la Unió Europea sigui el primer continent del món climàtic neutral. De fet, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha afirmat que l’Acord Verd Europeu és la nova estratègia de creixement del continent.

51 líders mundials participen en la cimera. Els grans absents han estat el president del Brasil, Jair Bolsonaro, i el dels Estats Units, Donald Trump, que va anunciar la sortida del seu país de l’Acord de París.

Els reis Felip i Letícia ha ofert una recepció a la cinquantena de caps d’Estat i de Govern que assisteixen a la COP25. El monarca ha reclamat lideratge i determinació contra el canvi climàtic. Diu que no es poden retardar les decisions perquè cap frontera pot protegir dels seus efectes i que la lluita contra el canvi climàtic representa una oportunitat d’or.

02/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris