X

Les Balears continuen creant ocupació malgrat l’apujada de l’atur

El govern destaca que el novembre es registra un màxim d'afiliació però els sindicats reclamen més esforços per diversificar l'economia

03/12/2019

Les Balears continuen creant ocupació malgrat l’apujada de l’atur

Foto: EUROPA PRESS

Les Illes Balears són la comunitat autònoma on l’atur ha pujat més, en percentatge, aquest mes de novembre. Ara mateix hi ha 62.143 persones desocupades. La finalització de la temporada turística, la fallida de Thomas Cook i el tancament de la majoria de la planta hotelera han fet que respecte a l’octubre el nombre d’inscrits a les llistes del SOIB hagi augmentat gairebé un 23 per cent. I si ho comparam amb el novembre de l’any passat, enguany  hi ha més de 2.200 persones desocupades més. És un 3,79 per cent més.

En canvi, l’afiliació a la seguretat social sí que presenta xifres positives i es continua creant ocupació neta.  Ara mateix, hi ha 452.000 persones fent feina al nostre arxipèlag. I tot i que l’afiliació cau en 83.000 persones respecte del mes d’octubre, hi ha fent feina 9.500 persones més que al novembre de l’any passat. És un augment del 2,17 per cent. El Govern afirma que les Balears continuen creant ocupació i s’encadenen 7 anys consecutius d’augments. Des de CCOO creuen que la temporalitat continua marcant l’economia balear i la patronal reclama estímuls davant l’alentiment de l’economia.

 

03/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris