X

La pluja desborda sis torrents a Mallorca i provoca el tall de carreteres

Els trens de l'illa estan circulant amb retards de 15 minuts

04/12/2019

La pluja desborda sis torrents a Mallorca i provoca el tall de carreteres

Foto: Desembocadura al port del torrent Major de Sóller.

El servei d’emergències 112 ha gestionat 102 incidents relacionats amb la borrasca a Balears fins a les 11.30 h d’aquest dimecres. La pluja ha provocat el desbordament de sis torrents a Mallorca, fet que ha obligat a tallar el transit a diverses carreteres. Això s’ha traduït també en retards de fins a 15 minuts en alguns trens de l’illa.

Sóller ha estat el municipi més afectat per les precipitacions, amb 170,4 litres per m2 registrades fins a les 11 h. Altres zones on també ha plogut amb intensitat són sa Pobla (130,2 l/m2), Serra d’Alfabia (116 l/m2), Selva (108,2 l/m2), Menut (102 l/m2), Sencelles (97,4 l/m2), , Portol (93,8 l/m2), Santa Maria (91,8 l/m2), Valldemossa (89 l/m2) Inca (88,2 l/m2) i Son Alzines (74 l/m2).

Els torrents que s’han desbordat són el Major (Sóller), Solleric (Consell), del Gorg (Campanet), de Garonda (Llucmajor), de Son Bordils (Santa Maria) i el de Sencelles. Els sis desbordaments han provocat talls a un carril de la carretera Sencelles-Inca, a l’altura del quilòmetre 6, i del Camí Vell de Muro, a l’altura de Binissalem, on s’ha desbordat el torrent de Son Bordils. A més, s’ha tallat la MA-3017 (de s’Hostalot a Sa Cabana), a l’alçada del quilòmetre 5, al municipi de Marratxí, a causa d’obstacles que impedien el pas.

Les condicions meteorològiques d’aquest dimecres també han provocat inundacions els trams de les vies, per això els trens de Mallorca estan circulant amb retards de 15 minuts, segons ha avisat els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), que també ha recordat la necessitat d’extremar la precaució en la conducció.

Els Bombers d’Eivissa han atès un escapament de gas i dos incendis causats per possibles raigs a diferents punts de l’illa. A més, el port de la Sabina de Formentera també ha tancat per fort vent entre les 17.30 h del capvespre del dimarts i les 5.30 h de la matinada d’aquest dimecres, segons ha informat l’Autoritat Portuària de Balears. Així mateix, el port de Maó ha reobert el transit marítim a les 7.20 h després d’haver tancat a les 5.20 h a causa de les condicions meteorològiques adverses.

Del total de 102 incidents registrats per l’112, 92 han tengut lloc a Mallorca, set a Eivissa, dos a Menorca i un a Formentera. Els municipis més afectats són Palma, Sóller, Santa Maria del Camí, Algaida, Manacor, Santa Eugènia, Bunyola, Sant Josep i Eivissa. Després d’una nit de tempestes arreu de l’arxipèlag, s’han comptabilitzat també més de 10.000 llamps a les illes.

Més informació:


270 veïns de Santa Maria queden sense electricitat

 

 

04/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris