X

La UIB anul·la un viatge als campaments de refugiats sahrauís

El motiu és l'alerta llançada pel Ministeri d'Afers Estrangers que avisa de perill d'atemptat jihadista a la zona

05/12/2019

La UIB anul·la un viatge als campaments de refugiats sahrauís

Campament de refugiats sahrauís. / EFE

La Universitat de les Illes Balears ha suspès el viatge previst per demà als campaments de refugiats sahrauís, a Tindouf. El motiu és l’alerta llançada pel Ministeri d’Afers Estrangers que avisa de perill d’atemptat jihadista a la zona. En aquest moment hi ha 5 mallorquins a Algèria i asseguren que tot està tranquil.

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes i el departament de cooperació de la UIB havien organitzat un viatge fins als campaments d’Algèria perquè 4 estudiants coneguessin la realitat dels refugiats. Havien de viatjar acompanyats d’un membre de l’associació però el rector Llorenç Huguet ha decidit anul·lar el viatge per evitar riscos per al grup d’estudiants.

L’activista Rosa Alcover és una de les mallorquines que es troba a la zona des de final de la setmana passada i assegura que la situació és de total normalitat. Tot i això reconeix que hi ha més vigilància als campaments. Segons l’activista, aquesta alerta tan sols ha servit per donar a conèixer encara més el conflicte que des de fa dècades viuen els sahrauís amb El Marroc.

Aquesta setmana Algèria també ha assegurat que no ha informat la Missió de Nacions Unides al Sàhara Occidental, la MINURSO, sobre l’existència de cap classe de risc d’atac cap als espanyols desplaçats als campaments. Segons informa l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, tan sols un 2% dels visitants han deixat d’anar als campaments. L’ONG Metges del món, a més, hi manté un equip per no frenar la tasca humanitària.

05/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris