X

El Govern unificarà el procediment per sol·licitar el reconeixement del grau de dependència i discapacitat

D'aquesta manera els usuaris no hauran de passar dues vegades per tots els tràmits

05/12/2019

El Govern unificarà el procediment per sol·licitar el reconeixement del grau de dependència i discapacitat

El Govern unificarà el procediment per sol·licitar el reconeixement del grau de dependència i discapacitat. D’aquesta manera, els usuaris no hauran de passar dues vegades per tots els tràmits. Aquests canvis entraran en vigor d’aquí a 6 mesos.

Cada any, a les Balears, vuit mil persones sol·liciten una valoració de discapacitat i dotze mil de dependència. Fins ara, si volien demanar les dues, havien de concórrer a dos procediments diferents. Això canviarà d’aquí a sis mesos quan entrarà en vigor el decret que el Govern ha aprovat aquest dijous i que unifica els tràmits. Quan una persona vulgui sol·licitar el reconeixement de dependència i discapacitat alhora, ho podrà fer a la pàgina web de la direcció general de dependència. Haurà d’emplenar un formulari similar a aquest, i entregar-lo amb tota la documentació a un registre oficial. La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, assegura que se’n beneficiaran 11.000 persones a l’any.

A les Balears hi ha valorades 52 mil persones amb discapacitat i vint-i-tres mil persones amb dependència. Per primera vegada se separa l’equip que fa la tramitació de valoració del que dictamina el grau de discapacitat i dependència. Hi haurà un equip a Eivissa i Menorca, mentre que a Mallorca n’hi haurà un per cada 20.000 habitants. El grup estarà format per un metge, un psicòleg, un treballador social i dos valoradors. L’òrgan de valoració tendrà un termini de tres mesos per emetre una resolució. A més, agilitzarà altres casos com per exemple el reconeixement del grau de discapacitat a una persona que ja té reconeguda la dependència. D’aquesta manera, una persona major podria accedir a una targeta d’aparcament per a discapacitats més ràpidament sense haver de passar de nou tot el reconeixement.

05/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris