X

Augmenta un 8% el visat d’habitatges a les Balears fins al setembre per les HPO

El Col·legi d'Arquitectes proposa més inversió per promoure l'habitatge destinat a lloguer social

05/12/2019

Augmenta un 8%25 el visat d’habitatges a les Balears fins al setembre per les HPO

El Col·legi d’Arquitectes planteja la creació d’un observatori independent per ajudar a millorar la gestió del territori i predir les necessitats futures en matèria d’habitatge. A més, creuen necessari potenciar iniciatives per a la rehabilitació, regeneració i renovació urbanes.

Tot això després que els arquitectes hagin publicat les dades sobre habitatges visats, els de primera construcció en els primers 9 mesos d’enguany. Segons aquestes xifres, a les Balears han augmentat un 8% els habitatges de primera construcció respecte de l’any passat situant-se en 2.645 habitatges. Per Illes, a Menorca és on més s’ha incrementat tot i haver-hi menys habitatges: fins als 165. A Mallorca es produeix un lleuger augment del 13% respecte de l’any passat fins als 2.108 habitatges. La caiguda es produeix, però, a Eivissa i Formentera amb un 16% menys que l’any passat però se situa en 372 habitatges.

Els arquitectes destaquen que després de cinc anys d’evolució positiva es confirma la davallada en edificació turística, que descendeix un 36% a les Balears des de 2017, fins a arribar a les 135 construccions enguany.

El Col·legi d’Arquitectes proposa més inversió per promoure l’habitatge destinat a lloguer social, potenciant la col·laboració publicoprivada. A més destaquen la necessitat de donar una solució, diuen, a la manca de sòl fonamental en la construcció d’habitatge.

05/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris