X

Greta Thunberg: “No m’haurien d’escoltar més que a qualsevol altra persona, només som una activista climàtica”

La jove activista sueca ha lamentat que la crisi climàtica segueix sent una qüestió ignorada per les persones que estan al poder

06/12/2019

Greta Thunberg: “No m’haurien d’escoltar més que a qualsevol altra persona, només som una activista climàtica”

EFE/Kiko Huesca

L’activista sueca Greta Thunberg ha afirmat aquest divendres que “només és una activista climàtica”, “una peça més d’un moviment més gran” que “s’està escoltant cada vegada més” tot i que això no es tradueixi en “acció política”.

A un acte que s’ha celebrat a la Casa Encendida de Madrid, Thunberg ha dit que no l’haurien d’escoltar més que a qualsevol altra persona. L’acte ha acollit un centenar de periodistes, abans de la Marxa pel Clima que se celebra aquest divendres a Madrid, coindicint amb la Cimera Social pel Clima (COP25).

L’expectació que ha creat la visita de la jove activista, de només 16 anys, era visible al carrer, on s’han congregat desenes de persones a tots els accessos a La Casa Encendida. La roda de premsa, convocada pel moviment Fridays for Future, inspirat en Thunberg i les seves protestes tots els divendres davant el parlament de Suècia té com objectiu demanar mesures urgents contra el canvi climàtic. Thunberg ha aparegut a l’escenari acompanyada d’altres joves activistes, dos d’ells espanyols i una altra procedent d’Uganda.

La jove activista sueca Greta Thunberg ha arribat aquest divendres a Madrid a bord del Lusitana, un tren nocturn procedent de Lisboa que ha entrat a l’estació de Chamartín al voltant de les 8.40 hores.

Un gran nombre de mitjans esperava la jove a l’andana de l’estació, a les portes del tren, del qual Greta ha desembarcat sense fer declaracions, per deixar l’estació envoltada per agents de seguretat. “He aconseguit arriba a Madrid amb èxit aquest matí i crec que ningú no m’ha vist”, ha ironitzat l’activista en el seu compte de Twitter.

Thunberg arriba a la capital des de Lisboa, ciutat on ha estat des que dimarts passat arribàs dels Estats Units després de tres setmanes travessia per l’Atlàntic en un veler.

La jove activista arriba a Madrid per encapçalar la Marxa pel Clima que durant la tarda d’aquest divendres travessarà la capital sota el lema “El món va despertar davant l’emergència climàtica”, en la qual també participarà l’actor Javier Bardem.

Prèviament, al voltant de les 16.30 hores, Greta Thunberg oferirà una roda de premsa a la Casa Encendida.


Madrid acull una Cimera pel Clima plena de reptes  
La COP25 posarà damunt la taula les bases per a una nova fase d’acció climàtica mundial

06/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris