X

Llum verda per a l’ampliació de la carretera de Ses Salines

El projecte ja disposa del tràmit mediambiental per poder-se dur a terme

07/12/2019

Llum verda per a l’ampliació de la carretera de Ses Salines

L’ampliació de la carretera de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi ja disposa del tràmit mediambiental per poder-se dur a terme. El consistori espera que estigui enllestida a final de mandat. Se’n reforçarà el ferm i s’hi farà un carril addicional per a les bicicletes i els vianants.

El departament de Territori i Infraestructures de Mallorca tramita l’ampliació de la carretera Ma-6100 que uneix ses Salines amb la Colònia de Sant Jordi. Es milloraran dos revolts i dues rasants. Es construirà un nou carril addicional per al trànsit de bicicletes i vianants de 3 metres, separats de la calçada per una barrera que en garanteixi la seguretat. La secció quedarà amb 8 metres; 2 carrils de 3,2 metres cada un, i vorals de 0,8 metres als costats. Ara la carretera té uns 6 metres d’ampla i es troba fora dels criteris establerts per la norma de traçat, la qual cosa té afeccions directes sobre la seguretat viària dels usuaris.

Es tracta d’una actuació ja prevista a la revisió del Pla Director Sectorial de Carreteres, aprovat definitivament pel Ple del Consell Insular de Mallorca el desembre de 2009. S’estima una Intensitat mitjana diària en vehicles/dia IMD de 3.413,5 vehicles amb un 6% de pesants. La reforma del ferm afecta 4,9 quilòmetres des del 8,3 al quilòmetre 13,2 arribant a la Colònia. Els populars defensaven el traçat que van proposar ells en un primer moment perquè era més ample, però estan contents del tràmit assolit, per agilitzar la seva execucció i posar fi al nombre d’accidents.

L’alternativa triada finalment és la que ocupa menor superfície i no afecta en cap cas hàbitats d’interès comunitari o de Xarxa Natura 2000. La superfície total afectada és de 6,2 hectàrees; es veuran afectades 75 finques i s’expropiaran uns 28.841,65 m2 de terreny. S’estima que la durada de les obres serà de 9 mesos, amb un pressupost total de 4.215.896,04 €.


Els veïns de Ses Salines coneixen el projecte de millora de la carretera a la Colònia de Sant Jordi
Prop de cent persones demanen millores urgents a la carretera que va de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

07/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris