X

“Les Balears Acollim” demana a Armengol l’adhesió a la iniciativa “Share”

Diverses institucions subestatals aposten per al repartiment solidari de migrants i refugiats que arriben a Europa

07/12/2019

“Les Balears Acollim” demana a Armengol l’adhesió a la iniciativa “Share”

La Plataforma “Les Balears Acollim” ha demanat aquest divendres per carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i als dels quatre consells que s’adhereixin a la iniciativa “Share” de diverses institucions subestatals que aposta per al repartiment solidari de migrants i refugiats que arriben a Europa.

A l’escrit sol·liciten “davant la situació dramàtica a la qual es veuen exposades, des de fa anys, milers de persones en el seu intent d’accedir a la UE”, aquesta adhesió a la iniciativa “Share”, que a Espanya impulsa el Govern Basc i a la qual recentment s’ha sumat Navarra.

Demanen a la presidenta autonòmica i als presidents insulars “la consideració i adhesió corresponent a la proposta ‘Share’ de repartiment solidari i corresponsable de les persones migrants i refugiades que arriben a territoris comunitaris, tal com el fet recentment la comunitat de Navarra”.

La iniciativa “Share” proposa per aquesta distribució territorial de l’esforç una fórmula basada en tres paràmetres: els ingressos fiscals (o la Renda Mitjana Disponible, o el PIB) de la regió, amb un pes del 50%; la població, amb una incidència del 30% i l’índex de desocupació, amb un 20%.

La proposta Share es va donar a conèixer pel Govern Basc el 19 de setembre de 2018 i el 10 d’octubre l’Executiu basc la va presentar en el ple del Comitè Europeu de les Regions.

El passat 27 de febrer es va celebrar a Bilbao una primera reunió de contrast amb les comunitats autònomes, i tant el 2 d’abril com el 4 de desembre s’han celebrat sengles reunions de seguiment dels compromisos amb els socis europeus.

A més, el mes de juliol passat el lehendakari, Iñigo Urkullu, va presentar la iniciativa al Vaticà.


“Balears Acollim” demana solucions per als refugiats de l’Open Arms i l’Ocean Viking

07/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris