X

Antonio Banderas, premiat com a millor actor pel cinema europeu

"La favorita", de Yorgos Lanthimos, va triomfar en la gala celebrada ahir

08/12/2019

Antonio Banderas, premiat com a millor actor pel cinema europeu

El film “La favorita”, del director grec Yorgos Lanthimos es va alçar avui a Berlín amb el guardó a la millor pel·lícula en la 32 edició dels Premis del Cinema Europeu, en una gala en la qual “Dolor i glòria”, de Pedro Almodóvar, es va emportar dos premis, entre ells a millor actor per a Antonio Banderas.

La coproducció britanicoirlandesa “La favorita” s’emporta a casa a més els premis al millor director, a la millor comèdia i a la millor actriu, per a la britànica Olivia Colman, a més de diversos distincions tècniques.

Espanya s’emporta a més del premi al millor actor per a Banderes, el de millor film d’animació per a “Buñuel en el laberint de les tortugues”, de Salvador Simó, coproduïda amb els Països Baixos.

A més, altres dos projectes espanyols s’emporten sengles premis tècnics: el de millor disseny de producció, per a Antxon Gómez, per “Dolor i glòria”, i el de millor so, per a Eduardo Esquide, Nacho Royo-Villanova i Laurent Chassaigne, per la coproducció hispanofrancesa “La nit de 12 anys”, d’Álvaro Brechner.

D’altra banda, la coproducció hispanoromanesa “The Christmas Gift”, del romanès Bogdan Muresanu, va ser distingida amb el premi al millor curtmetratge, mentre que Irene Moray, directora del curt espanyol “Suc de síndria” (“Watermelon juice”), se’n va anar amb les mans buides.

08/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris