X

Els efectes dels forts vents a Mallorca: vols desviats, arbres caiguts i cases danyades

En total, i fins les 14.30 hores, l'112 ha gestionat 63 incidents. Inca és el municipi més afectat, amb 20 incidents

09/12/2019

Els efectes dels forts vents a Mallorca: vols desviats, arbres caiguts i cases danyades

/MONTSE VALLRIBERA.


Temporal de vent i mala mar amb ones de més de 4 metres

Ratxes de vent de més de 90 km/hora han causat nombroses incidències a punts de les Illes. A Palma, un gran arbre ha tallat l’autopista cap a Andratx en caure damunt la via a l’altura de Porto Pi. Els Bombers de Palma han tallat l’arbre per retirar-lo de la calçada i restablir el trànsit.

A sa Pobla, per exemple, el vent ha tombat panells indicatius a l’entrada i ha arrabassat part de l’estructura d’una nau al Polígon de la Ronda Nord. Altrament, a Consell un pi ha caigut damunt una casa al passeig Mallorca, anant cap al cementeri, sense deixar ferits.

En total, i fins les 14.30 hores, l’112 ha gestionat 63 incidents, tots a Mallorca. Inca, on s’han registrat cops de vent de fins a 110 km/h, és el municipi més afectat, amb 20 incidents.

L’Agencia Estatal de Meteorologia té activat l’avís groc i el govern també te activat l’IG1 per forts vents i fenòmens costaners.

Vols desviats

Cinc vols amb destinació Palma han hagut de ser desviats a causa del fort vent: un que procedeix de Leeds, ha estat desviat a Barcelona; un de Londres i un de Munic, desviats cap Eivissa; un de Londres, ha aterrat a Menorca, i un de Barcelona ha hagut de tornar a la ciutat Comtal.

09/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris