X

El fenomen del rènting augmenta un 60% el darrer any a les Balears

Els illencs encapçalen l'increment del lloguer de cotxes "per la incertesa de la possible prohibició de nous dièsel"

10/12/2019

El fenomen del rènting augmenta un 60%25 el darrer any a les Balears

Foto d'arxiu: EFE

Les Balears lideren l’increment del rènting a tot l’Estat. Es tracta del lloguer de cotxes per part de particulars i de petites empreses i autònoms. Una alternativa a la compra de vehicles que pren força, segons el sector, davant la possible prohibició que els nous cotxes dièsel circulin a partir del 2025.

La proposta del Govern ha quedat, de moment, aturada en espera de la normativa estatal. Tot amb tot, els concessionaris diuen que amb això ja n’hi ha prou per generar confusió i propiciar el lloguer, que ha augmentat més d’un 60 per cent en un any a la Comunitat. Són dades de l’Associació Espanyola d’Empreses de Rènting corresponents al mes de setembre que ha recollit IB3 Ràdio i que, comparades amb la mitjana espanyola, són 9 punts superiors. És a dir que, aquí a les Illes, l’opció del lloguer de cotxes, com a alternativa a la compra, s’incrementa amb més força que a la resta de l’Estat.

El rènting és un contracte de 4 anys que es fa entre el client i l’empresa de lloguer, que és qui s’encarrega del manteniment i dels impostos. A canvi, l’usuari paga una quota mensual, que pot oscil·lar entre els 200 i els 350 euros, depenent del tipus de cotxe que es lloga. “El lloguer resol la incertesa de no saber si d’aquí a uns anys podran circular nous dièsel perquè, si fos així, el problema no serà del client, sinó de l’empresa”, ha explicat el president de l’associació, Agustín García.

Entre les empreses de rènting hi ha bancs, plataformes digitals i, en alguns casos, els mateixos concessionaris. Precisament, els concessionaris veuen com part de les vendes que tenen, un 20 per cent, són d’empreses que s’encarreguen després de llogar els vehicles a particulars i empreses. És a dir, que dels 20 mil cotxes que els concessionaris venen cada any a les Illes, 4.000 són pel servei de rènting. I és que, segons Andreu Vidal, president de l’Associació de Distribuïdors d’Automòbils de les Illes, “el lloguer de cotxes ha vengut per a quedar-hi”.

 

10/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris