X

La UE vol liderar la lluita de l’emergència climàtica

Ursula von der Leyen ha presentat el Pacte Verd Europeu

11/12/2019

La UE vol liderar la lluita de l’emergència climàtica

L’objectiu principal del Pacte Verd Europeu és transformar la manera d’interactuar que tenen les administracions i les empreses amb el medi ambient. L’objectiu és convertir Europa en un continent lliure de combustibles fòssils i reduir les emissions al 55% de cara al 2030.

El punt estrella del full de ruta verd és la creació d’un Fons de Transició Justa que espera recaptar 100.000 milions d’euros en 7 anys, compresos entre el 2021 i el 2027. L’objectiu és poder compensar els països més dependents dels combustibles fòssils, com ara Polònia, Hongria o la República Txeca…
Des de la Comissió esperen que el sector privat contribueixi al finançament de la transició climàtica destinant un 25% dels seus fons.

Entre les mesures del Pacte Verd, també hi destaquen el nou model de transport, canvis en la indústria per potenciar l’economia circular, i l’aposta pels aliments de proximitat.

La nova cap de l’Executiu comunitari, Ursula von der Leyen, va avançar el dilluns a la cimera del clima de Madrid que la Unió Europea començarà al març la presentació de la primera llei climàtica europea

11/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris